KROMMINGEN

Uitleg over de verschillende krommingen of ook wel  “bow” genaamd.

Links: De Magic Bow, een Low-Bow met late kromming op 200 mm vanaf de haak met maximale hoogte van 24.75 mm. Speciaal voor “de sleepcorner” of iemand die gemakkelijk scoopt. Voor de behendige speler.

Midden: De Mid-Bow met kromming op 250 mm. vanaf de haak maar nu maximaal 20.00 mm. Speciaal voor de middenvelder en spelers die “all-round” zijn. De Mid-Bow van Solo heeft de kromming wat lager dan een gemiddelde Mid-Bow.

Rechts:  De Straight-Bow met kromming op 300 mm. vanaf de haak en maximaal 20.00 mm. Voor de verdedigende speler of middenvelder en spelers die veel controle zoeken in bal-aanname en passing. Voor de klassieke hockeyer die van een wat rechtere stick houdt.

Niet op de foto, onze Low-Bow Extreme Rod, Ook een Low-Bow, vergelijkbaar met onze Magic Rod, maar de “teen” van de haak staat ook iets meer “dicht” waardoor de bal bij bij een sleep of lage push lang in je stick blijft voor een perfect controle.Verkrijgbaar in 70% carbon.

 Junior sticks

Tijdens ons eerst jaar hebben we veel vraag gehad naar Junior sticks. Dus ook bij Solo hockey verkrijgbaar Junior sticks in 33”,34” en 35”. Onder het motto “De jeugd heeft de toekomst” hebben we besloten om onze Solo Junior sticks als Low-Bow te laten maken. Niet alleen een Junior Low-Bow is bijzonder, maar ook hebben we deze sticks met 30% carbon versterkt. Een perfect start en gewenning voor “als je later groot bent”…. Pick your junior battles.